Известие

Collapse
No announcement yet.

Не иска да се обезвъздуши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
    Тука не ставаше ли на въпрос за 156?
    Но още не е ясно с кой мотор.
    Точно две мнения по горе съм писал какъв е мотора. Освен това няма никакво значение 156, или 147 е колата. Двигателите са еднакви. Дал съм за пример 147 - цата бившата на дигиталунг, която сега е на един приятел
    Апропо, маркучите са си меки, стисках ги

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

На моята без да отворя задната пробка не се обезвъздшава
      alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
      alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Тия градуси не са нормални, преди месец на 35 градуса околна температура катерех баира към пещерата Леденика (който е ходил там знае за какъв сериозен и продължителен баир става дума) с пуснат климатик и с общо 3-ма души в колата. Карах я здраво на обороти, като под 2500 не съм падал почти през цялото време.

Е, стрелката не мръдна от 90-те градуса дори с милиметър, а колата си беше здраво натоварена. Тия, дето вдигате тия градуси, че и мислите, че това е нормално - търсете проблема преди да е отишло към нещо по-сериозно.
        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
        GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

аз тия градуси ги видях при престой буквално при 37 външна,климатик и 4 часа за 10 км на околвръсното на Букурещ,ако колата е в движение няма нищо подобно ,90 градуса бетон, а и ти си нафта е ,там е различно.
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
            аз тия градуси ги видях при престой буквално при 37 външна,климатик и 4 часа за 10 км на околвръсното на Букурещ,ако колата е в движение няма нищо подобно ,90 градуса бетон
            От място не мога да ти кажа, не съм стоял повече от 10 минути със запален мотор и включен клима. Но и за това време пак си стоеше на 90 градуса (понякога дори под 90, ако навън е под 35 градуса).
            Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
            GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Нещо ги бъркате- дизели, бензини.
              При топло време бензиновата ми на магистралата при по висока скорост също минава зловещо над 90, отдавам го на радиатора, който смених и не е толкова добър колкото оригиналния.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Моята при скорост над 180 също покачваше температурата над 90 и се закрепваше на около 95. Мислех , че е от маслото, защото радиаторът и водната помпа са нови. Чак като изгоря гарнитурата на дясната глава се оказа, след доста ровене, че е от бедна смес на газ. Сега съм ги коригирал тия неща и се върти между 78-85 гр. Но при мене е друга бира, за разлика от колегата.
                По темата:
                Каквато и да е системата, добре е след наливане на течност да стиснеш няколко пъти енергично маркуча. Това създава помпен ефект и се гони успешно въздуха. Освен това е разумно да се остави около 15-20 минути, за да може да се обвезвъздуши термостата. Той по принцип трябва да има малка дупка точно за тази цел.
                И най-накрая, ако има и най-малкото съмнение за изгоряла гарнитура, то е разумно да се направи тест. Тя може само да надува в антифриза и да вдига температурата. Аз тоя го ядох цяла година, преди да изгори окончателно. какво ли не смених, но...
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                X